Laddercompetitie 2017

De ladder is een dubbelcompetitie voor dames- en herenteams in de speelsterkte van 6 tot 9. De competitie wordt gespeeld op maandagavonden tussen begin april en half oktober, maar niet in de zomervakantie.

Er is een damesladder (damesdubbel) en een herenladder (herendubbel) met maximaal 20 teams elk. De ene week spelen de dames, de andere week de heren.

Per keer speel je 2 partijen van één uur. De ladder is verdeeld in 5 poules ,van elk 4 teams, die ingedeeld worden op sterkte. Bij de dames starten de sterkste teams in poule 5, de zwakste teams beginnen in poule 1.

Voor de herenladder gelden de volgende uitgangspunten: De eindstand van 2016 is de beginstand voor de poule indeling voor de eerste speelronde op 3 april 2017. De ene speelronde degradeert 1 team en promoveert 1 team. De andere speelronde zijn het 2 teams die degraderen en promoveren. Op het poule formulier van die speel avond staat dit aangegeven.

Per poule wordt gespeeld van 19.00 – 21.00 uur of van 21.00 -23.00 uur op 2 banen met uitzondering van poule 5. Na een uur spelen wordt er binnen de poule van tegenstander gewisseld en speelt men allemaal 2 uur achter elkaar door.

Zowel bij de dames als de herenladder starten nieuwe teams op baan 5. De puntentelling voor de heren en damesladder : 2 punten voor een gewonnen wedstrijd, 1 punt voor een gelijke stand en het saldo van de gewonnen minus verloren games van de 2 gespeelde wedstrijden op een avond tellen mee voor zowel de poule indeling voor de eerst volgende speelavond en op de eindranglijst. De kunst is uiteraard om zo lang mogelijk in poule 1 te blijven of daar naar toe te promoveren. Doordat de winnaars in een poule promoveren naar een hogere poule (vandaar de naam “laddercompetitie”) en de verliezers een poule zakken speelt op een gegeven moment ieder team ongeveer tegen teams van gelijke sterkte.

Hoewel er serieus wordt getennist is het motto vooral "meedoen is belangrijker dan winnen".

Voor wie

De laddercompetitie staat open voor alle seniorleden (behalve dagleden) van ALTV Zoetermeer in de speelsterktes 6 tot 9.

Wanneer

De laddercompetitie wordt gespeeld op maandagavonden van 19.00 uur tot 23.00 uur, loopt van begin april tot half oktober en is verdeeld over 10 speelavonden. In de zomervakantie spelen we niet. De herenladder start op 3 april 2017 en de damesladder op 10 april 2017.

RondeHerenDames
Speeldagen
1 3 april 10 april
2 24 april 1 mei
3 8 mei 15 mei
4 22 mei 29 mei
5 12 juni 19 juni
6 3 juli 21 augustus
7 28 augustus 4 september
8 11 september 18 september
9 25 september 2 oktober
10 9 oktober 16 oktober

Kosten

De kosten voor deelname aan de laddercompetitie bedragen €12 per team. Dit bedrag dient te worden overgemaakt op ABNAMRO rekening van ALTV Zoetermeer: NL52 ABNA 0517 7251 93 met de vermelding van jullie namen en eventueel de teamnaam.

Reglement

  • Je moet per team inschrijven voor de laddercompetitie. Een teamnaam is niet noodzakelijk maar wel leuker.
  • Teams die in 2016 aan de laddercompetitie hebben meegedaan zijn niet automatisch ingeloot, maar moeten zich eveneens opnieuw aanmelden. Voor de herenteams geldt dat de meeste teams van 2016 zich rechtstreeks hebben aangemeld bij de organisatoren voor de competitie in 2017.
  • De laddercompetitie bestaat uit maximaal 20 dames- en 20 herenteams. Als er meer aanmeldingen zijn worden de deelnemende teams door loting vastgesteld.
  • De teams die worden uitgeloot komen op de reserve-/invallijst en worden het volgende jaar ingeloot.
  • Bij voorkeur moeten invallers uit de reserve-/invallijst worden gehaald.
  • Als je individueel inschrijft wordt je genoteerd op de reserve-/invallijst. De teams kunnen deze lijst gebruiken als er een invaller gezocht wordt.

Inschrijven

De inschrijving is open, maar de damesladder heeft het maximale aantal teams bereikt. Een individuele opgave als reserve is nog wel mogelijk.

Contact

Deel deze pagina