Padel

De mobiele padelbaan

Word vanaf 1 juli voor het actietarief van slechts €45 padellid van ALTV Zoetermeer (junioren €25) en maak in 2017 onbeperkt kennis met deze leuke en eenvoudig te leren balsport. Rackets en ballen aanwezig. 

Wij hebben sinds juni 2016 als eerste in Zoetermeer de beschikking over een padelbaan. Het betreft een mobiele baan met een kunstgras ondergrond. Deze baan is geleverd door Padelservice Nederland. Tijdens de Algemene ledenvergadering van november 2016 is de baan -na een huurconstructie van drie maanden- via crowdfunding (d.m.v. obligaties) aangekocht door de club.

Padel is volgens recente onderzoeken één van de snelst groeiende sporten ter wereld en is in Nederland en elders in Europa aan een grote opmars bezig. Landen waar nu volop padelbanen liggen zijn Spanje (bakermat), Frankrijk, Italië, Portugal, België, Duitsland en Zweden. In Nederland hebben we nu zo’n 40 banen liggen, maar de uitbreiding gaat zo snel dat het dubbele aantal eind 2017 wordt verwacht

Door het kleine oppervlak van de baan (10 bij 20), het gebruik van glazen wanden en de slimme combinatie van tennis en squash, is Padel een uitdagende sport die snel en makkelijk te leren is. Je speelt het met speciale rackets en ballen. Je speelt Padel als dubbelspel (dus 2 tegen 2) en de regels zijn bijna hetzelfde als bij tennis.

ALTV doet sinds 2016 mee aan de Padelcompetitie die door de Nederlandse Padelbond wordt georganiseerd.

Voor wie

Naast een gewoon lidmaatschap kent ALTV ook een speciaal padellidmaatschap. Alle leden kunnen de padelbaan gewoon afhangen zoals een tennisbaan (baan 6). Rackets en ballen kun je afhalen bij de bar. Niet-leden kunnen door leden geïntroduceerd worden. Introducés meenemen is mogelijk. Die betalen, net als bij het gebruik van een tennisbaan, een bedrag van € 5,- (senioren) en € 2,50 (jeugdlid), vooraf af te rekenen bij de bar. 

Lessen

Het geven van enkele proeflessen is in 2016 positief ontvangen. Het uitleggen van de spelregels (voor zover nog niet bekend), de basisbeginselen onder de knie krijgen en dan snel spelen in een groepje van vier leverde al meteen mooie rally’s op. We gaan hiermee door! Via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan je je in groepjes van 4 (max. 6) aanmelden voor een aantal proeflessen. Voor de lesgevers is het fijn als er minimaal 3 opties worden aangegeven zodat bekeken kan worden wie de les kan geven. Maak er gebruik van (het is nu nog kosteloos), des te sneller krijg je padel onder knie en ervaar je hoe leuk deze sport is.

Foto's

Foto's van de baan en de feestelijke opening op 2 juli 2016 door de wethouder van sport Mariëtte van Leeuwen en sponsor Henk van Beest.

ozio_gallery_nano

Deel deze pagina