Van de voorzitter

Van het bestuur.

Beste tennisliefhebbers,

Sinds ik tot het bestuur ben toegetreden heb ik meer oog voor bepaalde zaken gekregen. Toen ik na mijn vakantie op ALTV kwam, besefte ik meer dan voorheen wat een prachtig tennispark ALTV is. Als je de tijd neemt om om je heen te kijken dan zie je dat ons park er werkelijk schitterend bij ligt. Dat gebeurt niet van zelf, daar is onze parkcommissie verantwoordelijk voor. Samen met een groep vrijwilligers hebben zij onder andere de heggen gesnoeid waardoor die er keurig bijstaan en het park transparanter is geworden (overigens zonder dat dit ten koste gaat van de windbestendigheid). De parkcommissie is verder wekelijks actief om de overige groenvoorzieningen er piekfijn uit te laten zien en diverse andere zaken op ons park in goede banen te leiden.

Voor en achter de schermen is ook de nieuwe barcommissie druk aan de slag met vele zaken. Zichtbaar zijn de menu- en drankenkaartjes op de schone tafels en het krijtverfbord boven de bar zodat ons aanbod voor leden en gasten goed zichtbaar is. Diverse nieuwe drankjes en hapjes zijn aan het assortiment toegevoegd en minder goedlopende producten worden uit het assortiment geschrapt. De barcommissie is ook druk bezig om naar de regels en richtlijnen van de landelijke horeca hygiënecode te werken. In deze nieuwsbrief stelt de barcommissie zich voor en kunt u meer lezen over hun activiteiten.

Minder zichtbaar is de halcommissie, die alweer een tijdje bezig is met de voorbereidingen voor het komende ‘halseizoen’. Het gaat dan o.a. om vaststelling van de tarieven, aankondigen van de mogelijkheden voor het huren van banen, het voorbereiden van het opzetten van de hal en het nemen van maatregelen om energie te besparen en het klimaat in de hal te verbeteren.

Vanuit de recreatiecommissie is de wedstrijdleiding van de clubkampioenschappen met diverse vrijwilligers druk doende om de clubkampioenschappen (van 31-8 t/m 3-9 en van 7-9 t/m 10-9) te organiseren. Ook hier gaat heel veel werk in zitten. Leuk om te vermelden is dat we 20 % meer inschrijvingen hebben dan vorig jaar!

De tennisschool heeft diverse nieuwe activiteiten ontwikkeld die aanslaan bij de leden. Het jeugdkamp dat in augustus is georganiseerd is ook dit keer weer succesvol geweest, lees hieronder het verslag. Zo zijn er nog vele andere commissies/vrijwilligers actief om voor onze leden sportieve en leuke activiteiten te organiseren.

Er gebeurt dus heel veel op ALTV! Wij als bestuur zijn bij alle commissies en activiteiten betrokken en leveren daar waar nodig onze ondersteuning. Verder is het bestuur o.a. bezig om:

  • samen met de padelcommissie en de Gemeente de toekomstmogelijkheden voor padel te onderzoeken;
  • De verzekeringsportefeuille is tegen het licht gehouden en er heeft een risico-inventarisatie plaatsgevonden;
  • In samenwerking met de tennisschool wordt een jeugdselectiebeleid opgesteld en worden nieuwe plannen gemaakt voor de werving van leden;
  • Ook worden de financiële halfjaarcijfers opgemaakt.

In de nieuwsbrief van 3 juli jl. was het verhaal van de succesvolle reanimatie van een van onze leden te lezen, positief om te melden is dat zo’n 25 leden gehoor hebben gegeven aan de oproep om een cursus AED & Reanimatie te volgen. We gaan nu kijken of er enkele leden bereid zijn om de organisatie van een en ander op zich te nemen, zodat we hiermee nog dit jaar van start kunnen gaan.

Ik had voorheen nauwelijks een idee van hoeveel werk er op onze vereniging wordt verricht door talloze vrijwilligers en niet te vergeten, de tennisschool. Ik word daar blij van, ook van de vele positieve geluiden die ik op ons park hoor. Het geeft ons als bestuur voldoening dat ook wij hier ons vrijwilligerssteentje aan kunnen bijdragen. ALTV is een hele mooie club en SAMEN gaan we onze club nog mooier maken.

Gaat alles dan geweldig op ALTV en gaat er nooit wat fout? Veel dingen gaan goed en tegelijkertijd is er nog heel veel werk aan de winkel en net als bij iedere organisatie gaan er ook wel eens dingen niet goed. Ik vind het echter belangrijk om de positieve dingen te benoemen en tegelijkertijd als bestuur samen met de vele vrijwilligers te werken aan de verbeterpunten.Dikke complimenten aan alle vrijwilligers die hun bijdrage aan ALTV leveren. Wees trots op ALTV!

Graag nodig ik iedereen (ook als je niet meedoet) uit voor de feestavond van de clubkampioenschappen op zaterdagavond 9 september of kom op een ander moment gezellig langs om onder het genot van een drankje en een hapje te kijken naar jullie clubgenoten. Hetzelfde geldt voor de najaarscompetitie, die in het weekend van 16/17 september van start gaat. We gaan er een mooie nazomer van maken!

Namens het bestuur, tot binnenkort op de tennisbaan.

Patrick Loggers, voorzitter.

Deel deze pagina