De nieuwe barcommissie

Samenstelling

Sinds 25 juni jl. is er een nieuw samengestelde Barexploitatiecommissie (BEC) . Met dit stukje willen wij ons voorstellen en onze doelstellingen met jullie delen. Op dit moment behoren de volgende personen tot de BEC:

  • Jacques den Dulk : Voorzitter BEC & verantwoordelijk voor contractbeheer en communicatie met andere commissies
  • Ernst Stierman: Voorzitter BEC & verantwoordelijk voor de inkoop, inventarisatie en kassasysteem
  • Deborah de Jong: (begonnen als vrijwilliger, nu lid van Altv & vrijwilliger): Verantwoordelijk voor sociale hygiëne, personeelswerving en begeleiding en horecavergunningen
  • Peter Vogel: Planning personeel en werving personeel
  • Rutger van Wissen: Adviseur
  • Astrid Berkenfeld: Verantwoordelijk voor communicatie met andere commissies inzake evenementen.
Naast de hoofdtaken die iedereen heeft in de BEC, overleggen alle personen over alle zaken en nemen gezamenlijk besluiten. Daarnaast wordt ook het bestuur op de hoogte gehouden en vindt regelmatige afstemming plaats.

Doelstellingen

Nu dan onze doelstellingen:

  • Prijsverantwoord bar en keuken managen
  • Voldoen aan alle wettelijke bepalingen (vergunningen, hygiëne, horecawet)
  • Vriendelijk en zoveel mogelijk deskundig personeel
  • Keuken naar de normen van de horecawet updaten- Iets extra´s brengen tijdens evenementen (zoals een buitenbar, het inspelen op thema´s en het aanbieden van speciale snacks).
  • Alle gerelateerde servicecontracten beheren en nakomen.
  • Zorgen voor duidelijke handleidingen/stappenplannen voor de bar en keuken.
  • Vrijwilligers en BEC leden haccp-cursus (Hygienecode Horeca) laten doen, waardoor wij (als club) een certificaat krijgen dat wij aan de horecawet-eisen voldoen
  • Bepaalde dingen duidelijker presenteren voor leden/vrijwilligers (zoals wat te doen bij een noodgeval, coördinatorlijst met wie gebeld kan worden in geval van nood of een probleem, genomen beslissingen, verbeteren kantineadministratie systeem)

Met veel van deze punten zijn wij al aan de slag gegaan. Zo hebben de vrijwilligers achter de bar een ´verantwoord alcohol schenken´ certificaat behaald begin juli. Ook hebben wij iets extra´s gepresenteerd tijdens het open toernooi, inspelend op het thema ´Hawaï´. Voorbeelden hiervan zijn de wraps en de hapjes met ananas.

Naast deze doelstellingen is er eigenlijk 1 groot punt waar wij aan willen gaan werken, en dat is: bekend komen te staan als ´de gezellige, professionele tennisclub/kantine´.

Graag willen wij van jullie feedback krijgen over wat jullie veranderd willen hebben.

Voor nu,

Groetjes en tot snel

De BEC

Deel deze pagina