Over ons

Demonstratiewedstrijd lustrum 2011

De Algemene Lawn Tennis Vereniging Zoetermeer of kortweg ALTV is opgericht in 1961 en was daarmee de eerste tennisvereniging in Zoetermeer. ALTV is een sfeervolle recreatie- én prestatiegerichte vereniging. Onze gravelbanen zijn zowel voor het tennisspel als voor lijf en leden de optimale ondergrond. Met 11 banen en led-verlichting kun je als lid bijna altijd spelen.

Organisatie en accommodatie

De vereniging wordt geleid door een algemeen bestuur. Dit bestuur wordt ondersteund door commissies die verantwoordelijk zijn voor de activiteiten op en rond het tennispark. De vereniging heeft een parkbeheerder in dienst, die voor het beheer en onderhoud van tennispark en opstallen zorg draagt.

Ons tenniscomplex ligt centraal in Zoetermeer in het Burgemeester Vernède Sportpark nabij Nutricia (wijk 12, Dorp). ALTV beschikt over een groen aangekleed park met 7 gravelbanen, 4 Smashourt banen, een minibaan en een oefenmuur. Alle banen zijn voorzien van verlichting zodat ook ‘s avonds kan worden doorgespeeld.

De banen zijn in principe open van eind maart tot eind oktober. Dagelijks kan van 09.00 tot 23.00 uur worden getennist. Zelfs in de winter is het mogelijk om, zolang het niet vriest, van de buitenbanen gebruik te maken.

In de winter staat over de 4 smashcourtbanen een luchthal zodat je 's winters tegen een aantrekkelijk tarief een overdekt kunt tennissen en trainen.

Op ons park ligt het clubhuis met een gezellige bar. Tijdens evenementen maken we ook gebruik van de buitenbar met BBQ.

Activiteiten en evenementen

Gedurende het gehele jaar worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zo organiseert de recreatiecommissie (RC) o.a. de laddercompetitie, uitwisselingstoernooien, de recreatiecompetitie en rackettrekken.

De jeugdcommissie (JC) staat in voor activiteiten voor de jeugd, zoals de woensdagmiddag met rackettrekken, spelletjesdagen, een jeugdcompetitie en diverse uitjes. Bovendien is er een jeugdraad, die de inbreng vanuit de jeugdleden kan bespreken met de JC-voorzitter en het bestuur.

De technische commissie (TC) is verantwoordelijk voor talentonwikkeling middels het organiseren van trainingen voor selectie-spelers en organiseert de KNLTB-competities op zaterdag en zondag. Landelijk spelen de hoogste teams bij ALTV op het niveau van tweede klasse gemengd, tweede klasse heren en overgangsklasse dames. In de districtscompetitie spelen zowel het hoogste gemengde- als herenteam in de eredivisie.

De TC organiseert daarnaast drie grote toernooien. Eind juni het open 2-3-4-5-6-7-8-9 toernooi, in september de clubkampioenschappen en in december het open indoortoernooi in de luchthal.

De commissie 50+ is er speciaal voor 50+-leden. Zij organiseren trainingen, competities en toernooien voor spelers die overdag wat meer tijd hebben. Zowel 's winters als 's zomers.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ledenadministratie of kijken op de pagina over het lidmaatschap van onze vereniging.

Deel deze pagina